Sotsiaalministeerium

Pressiteade

08.06.2022

Inimeste vaimne tervis vajab kriisides erilist tähelepanu ja hoolt. Just vaimse tervisega seotud riskid võivad viia suuremate terviseprobleemide, töölt eemale jäämise, töö kvaliteedi ja tõhususe vähenemiseni, rääkis sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo täna Pariisis toimunud OECD töö- ja sotsiaalministrite kohtumisel.
„Inimeste hea vaimne tervis toetab tööjõuturu ja majanduse taastumist. Seepärast lõime Eestis COVIDi kriisi ajal vaimse tervise töörühma, millest on tänaseks välja kasvanud eraldi osakond ministeeriumis. Oleme vaimse tervise teemadel võtnud ülesandeks seista valdkonna arengu eest ja tõsta ka ühiskonna teadlikust vaimse tervise olulisusest,“ ütles Riisalo.

Sotsiaalkaitseminister rõhutas oma kõnes, et vaimse tervise kõrval aitavad kriisis ühiskonda ja majandust toimimas hoida asjakohased piirangud koosmõjus inimeste isikliku vastutusega. „Tööturult väljalangemise ennetamiseks on oluline oskuste arendamine ja ajakohastamine – see aitab riskirühmade heaolu tagada ja vaesusriski vältida. Seepärast pakub Eesti ümberõppe võimalusi lisaks töötutele ka töötavatele inimestele, kelle oskused vajavad ajakohastamist,“ sõnas Riisalo. Ministri sõnul tuleb tööelus aktiivselt osalemise kontekstis arvestada ka kriisis enam haavata saanud riskirühmadega, näiteks koroonakriisi ajal lapsevanemate – naised, üksikvanemad ja eesliinitöötajad – ja noortega, kelle jätkuvale tööhõives täisväärtuslikult osalemisele on vaja teadlikult tähelepanu pöörata.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium