Terviseamet

Pressiteade

22.03.2022

Märtsi kolmas nädal on mürgistusennetusnädal, millega pööratakse tähelepanu enamlevinud mürgistusohtudele ja antakse soovitusi nende vältimiseks. Kõik mürgitused on ennetatavad ja ennetusnädalal jagavad selleks soovitusi Mürgistusteabekeskuse spetsialistid.

„Mürgistused on õnnetused, mida on võimalik ette näha ja seega ennetada. Sel aastal keskendume mürgistusennetusnädalal eakaid kimbutavatele mürgistustele. Eelmisel aastal oli eakatega seotud mürgistusnõustamistest 54% seotud ravimite, kemikaalide või pakendite segiajamisega ning 39% juhtudest unustati, et ravim oli juba võetud ning seda manustati teist või kolmandat korda. Need mürgistused on õigete harjumuste abil välditavad,“ ütles Terviseameti Mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Terviseamet