Sotsiaalministeerium

Pressiteade

01.02.2022

Sotsiaalministeeriumi COVID kriisi juhtrühm uuendas eile COVID-19 vaktsineerimise rakenduskava, millega seati eesmärk riigis järgmistel kuudel keskenduda eelkõige üle 60-aastaste inimeste esmasele vaktsineerimisele ja tõhustusdoosidele. Tõhustusdoosid kaitsevad väga hästi raske haigestumise eest ja on aidanud ära hoida haiglakoormuse kasvu.

Uuendatud vaktsineerimise rakenduskava kohaselt on tänavu märtsi lõpuks eesmärk saavutada Eestis üle 60-aastaste hõlmatus esmase vaktsineerimiskuuriga 80% ja tõhustusdoosidega 60%. Lisaks soovitakse jõuda tõhustusdoosiga hõlmatusega täisealise elanikkonna puhul 50 protsendini. Üldine eesmärk on aasta lõpuks jõuda vanuses 12+ elanikkonna lõpetatud vaktsineerimisega 80 protsendini.

„Võttes arvesse uute tüvede kiiret levikut ja just vaktsineerimata vanemaealiste väga suurt riski sattuda haiglaravile, keskendume järelejäänud haigushooajal riigina eelkõige eakate esmasele vaktsineerimisele ja täisealistele tõhustusdooside tegemisele,“ kirjeldas tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Mida suurem on vaktsineeritud inimeste ja eriti eakate hulk meie riigis, seda kindlama ja vabamana saame kogu ühiskonnana ennast tunda. Iga inimese otsus end vaktsineerida või tõhustusdoosiga kaitsta aitab meid pandeemia lõpule lähemale.“

COVID-19 vastane vaktsineerimine on Eestis kõigile soovijatele alates 5. eluaastast tasuta ja kergesti kättesaadav ning nii saab see olema ka järgnevatel kuudel. Vaktsineerida saab haiglates, erameditsiini asutuste vaktsineerimispunktides, apteekides ja oma perearsti juures. Liikumisraskustega inimesed saavad vaktsineerija kutsuda endale tasuta koju helistades telefoninumbril 1247 või andes soovist teada oma perearstile.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium