Sotsiaalministeerium

Pressiteade

13.12.2021

Vältimaks riigiasutuste omavaheliste nõuete esitamise ahela tekkimist, otsustas valitsus tänasel kabinetinõupidamisel hüvitada vaktsiinide ja ravimite asendamisega Eesti Haigekassale tekkinud kahju summas ligi 3,4 miljonit eurot.

„Terviseameti ravimite külmlao intsidendini viisid vead mitme osapoole – projekteerija, ehitaja, terviseamet ja Riigi Kinnisvara AS – tegevuses, mis annab võimaluse vastastikku kahjunõuete esitamiseks. Arvestades, et vigu esines kõigi osapoolte tegevuses, otsustas valitsus haigekassale tekkinud kahju hüvitada, et vältida riigiasutuste vahelisi nõudeid ja võimalikke kohtuvaidlusi,“ selgitas sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa.

Terviseameti 2017. aasta veebruaris valminud külmlao ruumides seiskusid tänavu juunis jahutussüsteemid, mistõttu temperatuur tõusis üle lubatud normi, põhjustades ravimite ja vaktsiinide mahakandmise. Erinevate kontrollide tulemusena on riik järeldanud, et ravimite külmlao intsidendini viisid vead mitme osapoole tegevuses.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium