Terviseamet

Pressiteade

28.07.2021

Sarnaselt eelnevate nädalatega on enim haigestunuid noorema tööealise, sotsiaalselt aktiivse elanikkonna hulgas. Haigestumise kasv on seotud nii delta tüve kui ürituste läbiviimisega, uute juhtumite arv suurenes 70% võrra. Nakkuse levikust tulenevaid ohtusid saab iga inimene leevendada vaktsineerimisega.

29. nädala jooksul lisandus 645 haigusjuhtu. Võrreldes eelmise nädalaga suurenes uute juhtude arv 72% võrra ning nakatamiskordaja R on kasvutrendis, mis on praegu üle-eestiliselt 1,4. „Nakatumise kasv on seotud nii Delta tüve domineerimisega kui ka ürituste läbiviimisega,“ ütles Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp. „Üritustest osavõtjad on reeglina erinevatest piirkondadest, mille tulemusel kandub haigus erinevatesse Eesti piirkondadesse,“ lisas ta.

Sepp rääkis, et kui kasv jätkub samas tempos, siis augusti lõpus, septembri alguses võib oodata juba ligi 2000 nakatunut päevas. „Ühtlasi on oodata haiglapatsientide kasvu, mis võib ilma lisameetmete rakendamiseta jõuda juba sügiseks taas sadadeni,“ ütles Sepp.

Sepa sõnul saab nakkuse levikust tingitud ohtusid ja tagajärgi leevendada piirangutega ja kiirelt vaktsineerimise hõlmatuse suurendamisega.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Terviseamet