Sotsiaalministeerium

Pressiteade

23.06.2021

Valitsuskabineti liikmed kiitsid nõupidamisel heaks tervise- ja tööminister Tanel Kiige ettepaneku vaktsiinitootja Valneva eelostulepinguga ühinemiseks. Eesti soetab lepinguga 10 000 doosi COVID-19 vaktsiini koos võimalusega hiljem vajadusel lisadoose soetada.

„Vaktsiinitootja Valneva soovib jõuda COVID-19 haiguse vastase vaktsiiniga Euroopa Liidu müügiloani 2022. aasta alguses. Valneval on arendamisel inaktiveeritud viirusel põhinev vaktsiin. Tegemist on tehnoloogiaga, mida on kasutatud vaktsiinide väljatöötamisel juba pikka aega,“ ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik. „Näeme selle vaktsiini kasutamise võimalust peamiselt nn tõhustusdoosina, kuid võimalus sellisel tehnoloogial põhinevat vaktsiini valida võib aidata otsustada vaktsineerimise kasuks ka neil, kes uutel tehnoloogiatel põhinevaid vaktsiine mingil põhjusel pelgavad. Välistada ei saa ka võimalust, et lähitulevikus oleme silmitsi uue viirusetüvega, mille vastu annab tõhusama kaitse mRNA vaktsiinide kombineerimine mõnel teisel tehnoloogial põhineva vaktsiiniga.“

Refereeritud artikkel täismahus siit: Sotsiaalministeerium