Eesti Haigekassa

Pressiteade

10.05.2021

Haigekassa eriarstiabi, ennetuse ja õenduse riigihanked on suures osas lõppenud ning jõutud on lepingute sõlmimiseni, siiski kuulutatakse mõnes piirkonnas välja ka lisahanked.

Haigekassa soetab lisaks haiglavõrgu arengukava haiglatele ka erasektori tervishoiuasutustest teenuseid läbi riigihanke ning uus lepinguperiood algab 1. oktoobril. Uued lepingud kestavad varasema kolme asemel viis aastat.

Haigekassa partnersuhtluse osakonna juhataja Marko Tähnas ütles, et 25 eelmisel sügisel välja kuulutatud hankest on tänaseks lõplikult joone alla saanud 16. Ülejäänute puhul kuulutatakse osades maakondades välja lisahanked, kus teatud piirkonnas ja teatud erialadel on võimalik haigekassale veel pakkumisi saata. Pakkumisi oodatakse 7. juuni keskpäevani.

Tähnase sõnul on selgi korral hankes osalemas mitmeid uusi tervishoiuteenuse pakkujaid või on varasemad partnerid soovinud teenuseid osutada uues asukohas või ka uuel erialal. „Selliseid ettevõtteid on ligikaudu 30 ehk Eesti inimestel on 30 uut võimalust neile vajalikku eriarsti vastuvõttu, õendusabi või ennetusteenust saada. Näiteks Harju maakonnas lisandus näo- ja lõualuukirurgia erialal mitu uut partnerit, mis peaks vähendama ka ravijärjekordi,“ lisas ta.

Eriarstiabi juba lõppenud riigihangete tulemusena on haigekassa lepinguid sõlmimas 71 erineva tervishoiuteenuse osutajaga. Sel aastal investeerib haigekassa alates 1. oktoobrist kuni 31. detsembrini erasektori eriarstiabi teenusesse ligikaudu kümme miljonit eurot, järgmise aasta jooksul kokku ligikaudu 55 miljonit ja nii igal aastal.

Refereeritud artikkel täismahus siit: Eesti Haigekassa